Tips för blonderat hår

Som jag skrev för någon dag sedan slingade jag mitt hår förra helgen. Detta skulle egentligen varit klart i somras, men tyckte att det inte blev bra första gången jag slinga det och sen ville jag inte slinga direkt igen för det sliter ju väldigt mycket på håret! Så fick vänta tills nu.. Egentligen är det ju nu jag vill ha en liten mörkare färg, på hösten är det ju väldigt fint att ha en liten ljusbrun/mörkbrun färg. Men har "kämpat" med att få det blont nu så fick bli det.
 
Nu tänkte jag ge er lite tips eller iallafall berätta för er vad jag gör för att försöka få mitt hår att må bra.
 
1. Använd ingen värme, ingen fön, ingen plattång, ingen locktång. Speciellt inte dagarna efter du färgat det eftersom det är då det är som mest känsligt. Och om man känner sig tvungen att platta eller styla håret så använd värmeskydd!!
 
2. Ha inpackning varannan eller var tredje dag. Jag använder mig av Maria Nila's hårinpackning som luktar så otroligt gott och gör håret så himla mjukt. Ett tips är att inte bara ha i det 2 minuter i duschen utan t.ex gå ut ur duschen och ha i det en halvtimme ungefär. Sen tvättar man ur det.
 
3. Blev det lite gult eller inte så blont som man ville kan man använda sig av silvershampoo och balsam, balsamet och shampoot är ju lila så det neutraliserar de gula som finns i håret.. Jag hittade mitt på Maxi, har köpt hos en frisör de andra gångerna jag blonderat mitt hår och det är ju så himla dyrt. Så tänkte testa något lite billigare. Dessa kostade runt 70-100 kr styck och jag tycker dom är svinbra! De har tagit bort de gula tonerna och luktar väldigt gott.
 
4. Jag har köpt ett extra balsam för att jag själv tar slut på mina balsam mycket snabbare än vad jag tar slut på shampoo.. Så de dagarna jag inte har inpackning kör jag en liten miniinpackning med balsam istället. Fast balsam kan lätt göra så att håret bli fettigt så jag tar de bara i topparna och låter de sitta i någon minut.
 
5. Jag borstar inte håret när det är blött, utan sprayar bara i mina två "balsamspray" eller vad man kallar det från Gliss. Jag tycker dom är svinbra, det gör håret mjukt så jag kan "borsta" igenom det med fingrarna och sen låter jag det självtorka. Sen blir det fint och glansigt!
 
Jag plattar mitt hår nästan varje dag, eller jag brukade göra det innan. Men istället har jag börjar sätta det i en låg toffs och sen har jag mittbena och plattar luggen bara. Gillar det egentligen inte men jag har hellre fint hår än att förstöra det. Så ska ha det såhär ett tag så håret får "återhämta" sig lite. Och sen börjar jag nog platta det igen.
 

? △ ida.

bra tips! c:

2013-10-26 @ 16:53:37
URL: http://prinsesc.blogg.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar:


RSS 2.0